Bahçe ve Çiçek

Bahçe ve Çiçek Bakımı, Çiçekler, Besin, Gübre ve İlaçlar, Fidan ve Sebze Yetiştiriciliği Konusunda Bilgiler İçeren E-Dergi.

Breaking

8 Eylül 2018 Cumartesi

Banyonuzda Yetiştirebileceğiniz Bitkiler


Banyo evin her odasında olduğu gibi yemyeşil bir şekilde dekore edilmeyi hak ediyor, ancak burada gelişen bir bitki bulmak zor olabilir. Düşük ışık, yüksek nem ve ılık sıcaklıklar, sadece belirli bitki türlerini yetiştirmenize izin verir.

Banyo florasını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi bitkileri yetiştirebileceğinizi araştırdık.

1. Aloe Vera

Yanlızca öldürmek çok zor olduğu için “ölümsüzlük bitkisi” adını almıyor, aynı zamanda ev çevresinde olması da çok yararlı bir bitkidir .

Aloe vera suyu, vitaminler ve minerallerle doludur, jeli küçük kesikler ve yanıklar, böcek ısırığı, kuru ciltler için tedavi amaçlı kullanılabilir.

Bu çarpıcı ve iyileştirici bitkiyi, banyo penceresinin yakınına yerleştirilmeli ve düşük su gereksinimleri nedeniyle, sadece nem su ihtiyacının çoğunu karşılayabilir!

2. Bambu

Şanslı bambu büyümek için çok az ışığa ihtiyaç duyar ve düşük, dolaylı ışığa yerleştirilmelidir. Çakıl taşları ve su dolu bir kapın içine koyarsanız toprağa ihtiyacı yoktur. Suyu her iki ila dört haftade bir değiştirin.

Hızlı büyüyen bir bitkidir, ancak fiziki bir bariyer (gömme raf gibi) sağlayarak veya düzenli olarak şekillendirerek büyümesini azaltabilirsiniz.

3. Begonya

Bu hoş çiçekler iç mekanlarda iyi iş çıkarıyor. Aslında, birçok iklimde içeride aşırı köreltilmiş olmalı – banyolar bunu yapmak için en iyi yerlerden biri.

Begonvilleri pencereye hangi yöne bakarsa baksın yerleştirebilirsiniz. Günlük banyo nemi veya düzenli buğulanma da gerektirirler.

4. Aşk Merdiveni

Tropikal yağmur ormanlarının bitkisidir. Banyoda da çok iyi bir şekilde yetişir. Pencere ya da dolaylı ışık alan bir yere yerleştirin. Sıcaklığınızın 25-55 derece arasında değişen nemli ortam eğreltinizin gelişmesi açısından önemlidir. Büyüyen aylarda toprak nemli tutulmalı, doymuş olmamalıdır.

5.Salon Yaprağı

İhmal edilmekle yetinmiş görünen bu inanılmaz derecede sert ev çiceği kesinlikle kendi adına yaşıyor. Düşük ışık, seyrek sulama ve aşırı ısı ortamlarında büyüyebilir.

Bununla birlikte, en iyi sonuçları elde etmek için bu saksı bitkisini düşük-orta dereceli ışık altında tutun – doğrudan güneş ışığından koruyun ve toprağı kuruduğu zaman su verin. 25-45 derece sıcaklıklarda gelişir.

6. Çin Herdemyeşili



Beyaz veya sarı çizgili yeşil yaprakları olan tropikal Çin yaprağı herkesin büyüyebileceği en dayanıklı bitkilerden biridir ve “neredeyse kusursuz” olarak tarif edilmiştir!

Bu bitkiler, orta ila düşük ışık veya dolaylı güneş ışığı altında gelişir. Çin Herdemyeşili sıcak ve nemli koşulları tercih edilmesine rağmen, gerekirse diğer ortamları da tolere edebilecek kadar esnektir.

7. Dieffenbachia

Geniş bir banyo alanınız varsa dieffenbachia mükemmel bir seçimdir. Bir aya kadar genişleyebilen geniş, çarpıcı yapraklarla birlikte, tüm bitki altı metre yüksekliğe kadar büyüyebilir.

Dieffenbachia’nın bakımı az çaba gerektirir. 30 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda bir yıl boyunca gelişir, ve nemli toprak ile nemli koşulları sever.

Bununla birlikte, doğrudan güneş ışığından uzak tutmayı tercih edin. Bu bitki için parlak bir oda veya floresan aydınlatma şarttır.

8. Dracaena

Dracaena bitkileri veya ejderha bitkileri, 40’ın üzerinde çeşidi bulunan harika hava temizleyicileridir.

Bu basit bitki çok parlak olması halinde yaprakları kavuracağı için açık gölge yerleri tercih eder ; Ve çoğu odada bulunmayan nem seviyesinde. Bu nedenle, ejderha bitkinizi tuvalete koyarak, aydınlatma ve nem kahverengi yaprak ucunu önleyecek ve yeşillik parlak ve kusursuz kalmasını sağlayacaktır.

9.Sarmaşık

Özellikle İngiliz sarmaşığı, NASA’nın en iyi hava temizleme araçlarından biridir. Dışkı ve küfü çevreleyen havayı temizleyerek banyonuzun havasını temiz ve hijyen tutmaya yararlıdır.

Alanın yüksek olduğu banyolarda, sarmaşık bitkisini bir çıkıntıya veya yaprakların zarifçe aşağı inebileceği asılı bir sepete konabilir.

Ihtiyacın güneş ışığına sadece ılımlı pozlamadır. Nemi sever.

10. Orkide

Banyoya zarif fakat şık bir orkide bitkisi ekleyerek lüks bir spa hissi verin.

Orkidenizi, dolaylı güneş ışığının yeterli ışık sağlayacağı, ancak yaprak kavurulmasına neden olmayacağı banyo penceresinin pervazına koyun; Yüksek nem çiçeğin doğal ortamını yansıtır .

Ayrıca nispeten kompakt bir çiçek, küvetin köşesinde veya lavabonun yanında küçük odalar için mükemmel bir seçimdir.

11. Barış Zambağı



Barışa Zambağı, parlak yaprakları ve beyaz renkte çicekleri olan çarpıcı bir çiçektir. Dolaylı güneş ışığına maruz olmalıdır, düşük ışıkta da büyüyebilir.

Tropiklerin doğal nemini simüle etmek için, buharlı bir duşun yanında yer alması zambak için şarttır.

Zararlı benzen, trikloroetilen ve formaldehit toksinleri filtrelemeye yardımcı olduğu için, hava saflığı için NASA’nın en iyi bitkilerinden biridir.

12. Barış Çiceği (Philodendron)

Bu tropikal kapalı bitki, bakım konusunda çok az ilgi ister.
Philodendronlar ormanda olması gereken orta ışık yoğunluğunu tercih eder. Işık çok yoğunsa, yaprakları sararacaktır. Ancak yapraklar çok aralıklı ise, daha fazla ışığa ihtiyaç duyabilir, bu nedenle floresan ampulleri yerleştirmeyi düşünmelisiniz.

Bu sağlam bitki ortalama nemi tolere edebilmesine rağmen, yüksek seviyeler yemyeşil, parlak yaprakları desteklemektedir. İdeal büyüyen sıcaklık 35-55 derece arasındadır.

13. Kılıç Çiceği

Bu bitkinin yaprakları dik durur ve sarı veya beyaz kenarlara sahiptir.

En zorlu saksı bitkilerinden biri olan kılıç Çiceği, düşük ışık seviyelerinde hayatta kalabilir ve ısı ve su açısından esnektir.

Kılıç Çiceği tam bir hava temizleyicisidir. Evdeki toksinleri hatta kozmetik kokularını bile temizler.

14. Kurdela çiceği

Koku, dumanı ve formaldehitin% 90’ını havadan temizlemeye yardımcı olur.

Bu bitki hemen hemen her koşulda yaşabilir. Bunun için yeterli ışık olmasa bile banyoda yaşar.

Toprağın üst katmanının sulanmalar arasında kurumasına izin verin.

15. Zamia

“Sonsuzluk bitkisi” olarak adlandırılan bu bitki, ihmal edilse de oval biçimli, parlak yapraklara sahip olup, her banyoda canlı bir his yaratır.

Derin gölge veya doğrudan güneş ışığı bu bitki için işe yaramasa da, kuzey, doğu veya batıya bakan pencereler de büyüyebilir. Nemli ortamları sever.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder